VedicArt pohjautuu samaan 5000 v vanhaan veda-tietoon, kun TM-meditaatiokin.  Ne ovat saman puun oksia.  VedicArtin 17 prinsiipin avulla sinä voit kehittää omaa luovuuttasi ja kehittyä hyvin kokonaisvaltaisesti omana itsenäsi; se on kuvaamataiteen menetelmä, jossa jokainen luo omalla ainutkertaisella käsialallaan taidetta ja näin samalla kehittää itseään.

Vedicartin kehittäjä on ruotsalainen taiteilija Curt Källman. VedicArt ei ole uskonto eikä filosofinen suuntaus, vaan taiteen kautta kaikessa tavallisuudessaan luonnollisesti koettua todellisuutta –  elämää. Kyse on vaihtoehtoisesta tavasta oppia ja tehdä taidetta ilman opettajan analyysia ja arvioita. Muun muassa tästä syystä VedicArt toimii yksilöllistä ilmaisua syventäen.

Veda-tiedon mukaan ihmisessä on luonnostaan kaikki tieto, mitä hän tarvitsee. Taidettakin voi tehdä vaikkei olisikaan perinteisessä mielessä taiteellisesti lahjakas. On vain herätettävä jokaisessa oleva tieto. VedicArt on tekemisen riemua, uuden oppimista ja omien kykyjen löytämistä.  Lopputulos ei ole tärkeä, vaan itse kuvan tekeminen; prosessi on tärkeämpi kuin lopputulos.

Tule sellaisena kuin olet. Tämä on matka, johon et koskaan tule kyllästymään!